SportXtra

U kent het wel als laatste gekozen worden bij een teamspel, moeite met koppeltje duikelen. Voor sommige kinderen is bewegen en sporten allesbehalve plezierig. 

Bij SportXtra wordt een passend bewegingsaanbod voor UW KIND gemaakt. Er wordt gesport in kleine groepjes (max. 12) en lesgegeven door een ervaren vakleerkracht gymnastiek met een aanvullende MRT opleiding.

Proefperiode

Gedurende 2 lessen kunnen uw kind en de lesgever aan elkaar wennen. Tevens wordt beoordeeld of uw kind in de doelgroep past. Daarna wordt de aanmelding definitief.

SportXtra is voor kinderen die moeite hebben om deel te nemen aan activiteiten van een reguliere sportvereniging, gymles of buitenspelen. Door overgewicht, sociaal-emotionele achterstand, motorische achterstand en/of doordat zij gedragsmatig uit de toon vallen.

Wanneer
Maandag 16.00-16.45 uur ( 4 t/m 8 jaar)
Maandag 16.45-17.30 uur ( 9 t/m 13 jaar)

Waar
Gymzaal Burgemeester de Hooppark (naast Zwembad 't Rak)

SportXtra wordt georganiseerd door de gemeente Súdwest-Fryslân i.s.m. ATC Sneek.

Lesgever: Marchien Klappe, 0515-336869, This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
Coördinator: Rene van Dam, 0515-489028,  This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

  

      

 

VIP ARRANGEMENT VOOR SPORTXTRA

De sportXtra kinderen mochten van Unive naar het gymgala in Almere. We hadden een VIP arrangement, volgens Christian een vrije inloop plek ! 
Wat ons wel direct een foto-moment opleverde. Eerst lekker aan de patatjes en te veel keuzes flesjes drinken. Dea was dan eindelijk na 1,5 u autorit op het feestje ! Niek, Noa en Evy hadden gezellig hun beide ouders mee. En Dzseni kwam prachtig paars geschminkt van het beweegplein af. 
De show begon met enorm veel enorme ballonnen, wat 'n feest ! Echte turners gezien, touwtjespringers, acro-oefeningen, coole dansjongens en stoere blote bastboys aan de brug met trampoline. 
Maar de meeste lol hadden de kinderen om de breakdance aap en beer. Kortom een geslaagd feestje op naar een sportief 2016.

 

SUBSIDIE FONDS GEHANDICAPTEN VOOR SPORTXTRA

30 november jl. hebben wij van Fonds Gehandicaptensport een subsidie ontvangen van Euro 1500,- voor nieuw zacht materiaal. Inmiddels is er materiaal aangeschaft.

Dit project wordt mogelijk gemaakt door Fonds Gehandicaptensport.

https://www.facebook.com/fondsgehandicaptensport 

 


We hebben ook het laatste materiaal ontvangen in het kader van de subsidie die we van het Fonds Gehandicaptensport ontvingen, namelijk de trapezoïde. En er werd natuurlijk direct gebruik van gemaakt, uiteraard met veel plezier.